Alles wat nieuw is in een mensenleven is interessant, dit geldt ook voor gitaarspelen. Vaak zien we dat beginnende gitaarspelers zo snel mogelijk aan de slag willen gaan. Ten eerste is dat natuurlijk een goed teken, maar vaak weten ze niet hoe ze moeten beginnen. Dit kan zorgen voor blessures of zelfs dat je stopt met gitaarspelen en dit willen wij voorkomen!

Een warming up

Je wil als beginnende gitarist zo snel mogelijk met je nieuwe leerstof beginnen. Aangezien gitaar spelen en gevoelssport is, raden wij het aan om altijd aan om te beginnen met spelen van een herkenbaar stukje! Zo krijg je het gitaar gevoel weer in de vingers en merk je zelf dat je de nieuwe leerstof veel sneller onder die knie hebt!

Consequent

Wat we helaas vaak tegenkomen is dat men niet consequent genoeg oefent. Gitaar leren spelen is een proces op zich zelf en het valt te vergelijken met een andere taal spreken. Dat krijgt men ook niet zo 1, 2, 3 onder de knie.

Ga niet te snel

Gitaarspelen is net zoals de meeste sporten/hobby’s een kwestie van herhalen. Herhaal daarom de theorie goed. Dit zal in een later stadium echt een verschil maken. Wat namelijk erg menselijk is, dat wij altijd zo snel mogelijk willen gaan en hiermee niet alles opvangen wat we normaal gesproken zouden moeten.

Valse gitaren

Als beginnende gitarist is het erg aan te raden om je gitaar te laten afstemmen door iemand die je het kan leren. Wanneer er op een valse gitaar gespeelt wordt, zijn de akkoorden en tonen minder goed te horen. Hierdoor kun je moeilijk dit ritme onder de knie krijgen!