U heeft altijd al gitaar willen leren spelen, alleen is het er nooit van gekomen. het is fantastische om naar andere gitaristen te kijken, en te zien hoe zij zich erin op leven. Maar het is natuurlijk veel leuker om zelf de gitaar in handen te nemen en een fantastisch stukje muziek te maken.

U vraagt zich natuurlijk af is gitaar leren spelen makkelijk? Zou ik ook gitaar kunnen leren spelen? Het antwoord is simpel! Iedereen kan het leren, jong en oud. u heeft echt geen ervaring nodig. U moet er gewoon voor gaan, en iedere dag oefenen! Er zijn verschillende manieren om dit instrument te leren spelen. Hieronder vind u dan ook meer informatie over lessen nemen bij een plaatselijke muziekschool, de online cursus of zelf leren met video’s en/of boeken.

Gitaar leren spelen bij de muziekschool of online?

Er zijn vele soorten manieren om gitaar te leren spelen. U kunt naar een muziekschool gaan, u kunt gitaarles boeken kopen, maar u kunt ook online gitaar leren spelen. Het nadeel van sommige gitaarlessen is dat je veel theorie krijgt en veel vingeroefeningen moet doen. of je moet het van onduidelijke afbeeldingen leren.

Het voordeel van online gitaar leren spelen is dat alles close-up word gefilmt, u kunt elk filmpje zo vaak bekijken als u zelf wilt of nodig heeft. Het fijne ervan is dat je het op een leuke en snelle manier kunt leren, dus geen eindeloze oefeningen.

Overal leren spelen waar je wilt

Er zijn een hoop online gitaar cursussen en lessen die je kunt volgen. Waar je ook bent! Al woon je in Limburg of Brabant geen probleem. Het kan gewoon thuis op de bank of op je kamer natuurlijk. De cursus neem je ook moeiteloos mee op vakantie of een andere locatie. Met sommige cursussen leer je al liedjes spelen in 1 maand tijd. Ook al heb je geen ervaring. Het is eigenlijk ook beter om geen ervaring te hebben, want als je technieken verkeert hebt aangeleerd, dan is het moeilijk om het weer af te leren. Na een aantal weken kun je al met jouw favoriete liedjes mee spelen. Familie en vrienden zullen niet geloven wat ze zien en horen.

Gitaar spelen jongen